۲۱ فروردین ۱۳۹۰ - نگین بهکام
خودنویس : مقامات قضایی با وجود گذشت بیش از یک هفته از بازداشت، نه جواب مشخصی ارائه میکنند و نه اجازه ملاقات با خانواده وکیل را به این افراد میدهند. از تایید بازداشت تعدادی از زندانیان نیز خودداری شده است.
با گذشت بیش از یک هفته از بازداشت معترضان در آذربایجان، هنوز اطلاعی از وضعیت بسیاری از این افراد در دست نیست. این معترضان که در اعتراض به وضعیت دریاچه ارومیه در روز ۱۳ فروردین دست به تظاهرات زده بودند، همچنان در بازدشت به سر میبرند و تا کنون تنها تعدادی از آنها آزاد شدهاند.
یاشار حکاک پور، مسئول روابط عمومی آداپ(انجمن دفاع از زندادنیان سیاسی آذربایجانی در ایران)، درباره آخرین وضعیت این بازداشت شدگان به خودنویس می گوید: «خانواده آن دسته از معترضان روز ۱۳ فروردین که همچنان در بازدداشت هستند، نتواسته اند با آنها دیداری داشته باشند یا حتی پاسخی روشن درباره وضعیت آنها از مقامات بگیردند.این افراد از زمان بازدشت تا کنون هیچ گونه تماسی با خاونواده هایشان نداشته اند.»
وی ادامه می دهد: «در حال حاضر خانواده های بازداشت شدگان نگران وضعیت انها هستند و صحبت هایی هم از شکنجه این افراد در زندان می شود. ما هم به شدت نگران وضعیت این افراد در زندانیم.»
احتمال انتقال به اوین
حکاک پور همچنین از شنیده هایی مبنی بر انتقال بازداشت شدگان به زندان اوین تهران خبر می دهد. وی می گوید: «اگرچه این افراد ناکنون ملاقاتی با خانواده هایشان نداشته اند اما از برخی منابع و همچنین نزدیکان بازداشت شدگان شنیده ایم که این بازداشت شدگان در زندان زیر شکنجه هستند. در عین حال،در روز های ۱۴ و ۱۵ فروردین که خانواده ها دست به اعتصاب زده بودند،تعداد قابل توجهی آمبولانس را دیدند که وارد حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی شده .این مسئله خود نگرانی ها را بیشتر کرده که به چه دلیلی نیاز به اقدامات پزشکی چه بوده است. ازاین رو خانواده های این افراد به شدت نگراناند.»
وی می گوید: «تا کنون نتوانسته ایم پاسخی مناسب از مراجع قانونی به دست آوریم. در برخی موارد از مراجعه خانواده ها، مسئولان حتی از تایید بازداشت این افراد هم خودداری کردهاند.اما در مورد تعدادی دیگر، وعده دادهاند که مدتی دیگر آزاد میشوند. در مجموع خانواده ها نتوانسته اند جوابی مشخص بگیرند و هر بار از مسئولان پاسخی متفاوت شنیدهاند.»
مسئول روابط عمومی آداپ میگوید: «مقامات قضایی با وجود گذشت بیش از یک هفته از بازداشت، نه جواب مشخصی ارائه می کنند و نه اجازه ملاقات با خانواده و کیل را به این افراد میدهد. در بسیاری موارد هم که حتی از تایید بازداشت افراد خودداری میکند.»
«بی تفاوتی حاکمیت عمدی است»
وی ادامه می دهد: «در این مدت حاکمیت به جای توجه به اعتراض ها و رفع آن، مسئله را امنیتی کرده است. به این ترتیب این خود حاکمیت است که به این اعتراض ها دید سیاسی و امنیتی دارد . این مسئله موجب می شود اعتراض ها گسترش یابند و به اعتراض های سیاسی بدل شوند. در حالی که این نگاه حاکمیت نادرست است. این مردم به دنبال احیای حق خود برای زندگی کردن هستند.این افراد در یک تجمع مسالمت آمیز زیست محیطی شرکت کردهاند و در هیج کجای دنیا با افراد برای شرکت در چنین تجمعی این رویه برخورد پیش گرفته نمیشود. در حالی که حاکمیت ایران ته تنها این افراد را بازداشت کرده بلکه انها را زیر شکنجه هم قرار داده است. جمهوری اسلامی باید هر چه سریعتر این زندانیان را آزاد کند و بیش از این، افراد بازداشت شده روز ۱۳ فروردین را با دلایل واهی در بازداشت نگه ندارد.»
حکاک پور درباره وضعیت دریاچه اورمیه می گوید: «اگر دریاچه ارومیه خشک شود، ۸ میلیون تن نمک فاجعه ای به بار می آورد که دیگر آذربایجانی به جا نمی ماند.از این رو طبیعی است که مردم آذربایجان از وضعیت این دریاچه نگران باشند و به اعتراض های خود ادامه دهند.فعالان آذربایجانی معتقدند که دولت در بی تفاوتی اش نسبت به خشک شدن این دریاچه عمد دارد و این سو مدیریت به طور عمدی در این منطقه اعمال می شود.»
بر اساس این گزارش، در پی فراخوان فعالان مدنی و محیط زیستی آذربایجان، روز ۱۳ فروردین ماه تجمعی اعتراضی نسبت به وضعیت دریاچه ارومیه در دو شهر تبریز و ارومیه برگزار شد که به دنبال آن ۷۰ نفر در تبریز و ۲۰ نفر در ارومیه بازداشت شدند.
روز پانزدهم فرودین، خانواده دستگیر شدگان روزسیزدهم دست به تجمعی اعتراضی برای آزادی بازداشت شدگان زدند که با برخورد ماموران امنیتی در تبریز به صحنه شعارهای تند و درگیری با نیروهای امنیتی تبدیل شد و در نهایت پیگیری خانوادههای بازدات شدگان تا کنون بی نتیجه مانده است.
در همین حال، سازمان عفو بینالمل هم در اطلاعیهای از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا به سرعت و بدون قید و شرط، این معترضان را آزاد کنند.
تاکنون در حوزه آبی دریاچه ارومیه حدود ۱۷ سد ساخته شده که منابع اصلی تامین آب دریاچه ارومیه را مسدود کرده است. این عامل در کنار کاهش شدید بارندگی در سالهای اخیر و نیز تغییراتی که در فیزیک دریاچه در اثر احداث جاده میانگذر ایجاد شده، باعث کاهش شدید آب دریاچه و خطر خشکشدن کامل آن شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر